Čuveni kuvar Džejmi Oliver na svom YouTube kanalu podelio je recept za najbolji pečeni krompir. Baš se jednostavno pravi, a potreban vam je krompir i sveži začini po želji. Možete da pečete na masti, puteru ili maslinovom ulju, u zavisnosti kakvu koricu želite, a začine obavezno dodajte na sredini pečenja, jer tako neće pocrneti i krompir će imati bolji ukus.
Sastojci:
- krompir
- svež ruzmarin
- maslinovo ulje
- beli luk
- sirće
Priprema:
Stavite ceo krompir koji ste oljuštili u ključalu vodu i ostavite 10 minuta. Procedite ga, pa malo protresite cediljku. Pleh nauljite maslinovim uljem ili premažite puterom. Maslinovo ulje će pomoći da korica bude zlatna i hraskava, a puter će je učiniti nešto debljom i slađom, ali jednako hrskavom. Kada nauljite pleh sipajte krompir i dobro začinite. Pecite na 190°C oko pola sata. Izvadite iz rerne stavite začine i beli luk, pa vratite da se peče još nekih 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus