Čuveni kuvar Džejmi Oliver na svom YouTube kanalu podelio je recept za najbolji pečeni krompir. Baš se jednostavno pravi, a potreban vam je krompir i sveži začini po želji. Možete da pečete na masti, puteru ili maslinovom ulju, u zavisnosti kakvu koricu želite, a začine obavezno dodajte na sredini pečenja, jer tako neće pocrneti i krompir će imati bolji ukus. 

Sastojci: 

  • krompir 
  • svež ruzmarin
  • maslinovo ulje 
  • beli luk
  • sirće 

Priprema:

Stavite ceo krompir koji ste oljuštili u ključalu vodu i ostavite 10 minuta. Procedite ga, pa malo protresite cediljku. Pleh nauljite maslinovim uljem ili premažite puterom. Maslinovo ulje će pomoći da korica bude zlatna i hraskava, a puter će je učiniti nešto debljom i slađom, ali jednako hrskavom. Kada nauljite pleh sipajte krompir i dobro začinite. Pecite na 190°C oko pola sata. Izvadite iz rerne stavite začine i beli luk, pa vratite da se peče još nekih 25-30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa