Za ručak imate piletinu ili neko drugo meso i ne znate da da spremite kao prilog? Hrskavi krompir iz rerne je pravo rešenje, pored osvežavajuće salate. Isprobajte grčki krompir koji je toliko aromatičan da mu nećete odoleti, a još bolje od zlatne korice je to što se pravi sa fetom.
Beli luk obavezno ostavite u ljusci kako ne bi izgoreo, a kasnije možete da napravite paštetu od njega, koja je super ako pravite bruskete.
Sastojci:
- 5 krompira isečenih na kockice
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1,5 kašike suvog origana
- 6 čenova belog luka
- sok od 1,5 limuna
- 1 kašika senfa
- feta po ukusu
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite po želji. Stavite da se kuva i kada proključa ostavite još 6 minuta. Stavite u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem. Začinite origanom, pa dodajte beli luk koji niste oljuštilji, limunov sok i senf. Lepo promešajte rukama da se svi sastojci sjedine. Bilo bi dobro kada bi se marinirali 1-2 sata, ali ako žurite možete odmah da pečete. Pecite na 210°C oko 60-75 minuta. Izvadite beli luk, pa posložite u posudu i pospite fetom seckanom na kockice.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća