Za ručak imate piletinu ili neko drugo meso i ne znate da da spremite kao prilog? Hrskavi krompir iz rerne je pravo rešenje, pored osvežavajuće salate. Isprobajte grčki krompir koji je toliko aromatičan da mu nećete odoleti, a još bolje od zlatne korice je to što se pravi sa fetom. 

Beli luk obavezno ostavite u ljusci kako ne bi izgoreo, a kasnije možete da napravite paštetu od njega, koja je super ako pravite bruskete

Sastojci:

  • 5 krompira isečenih na kockice 
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1,5 kašike suvog origana
  • 6 čenova belog luka
  • sok od 1,5 limuna 
  • 1 kašika senfa 
  • feta po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite po želji. Stavite da se kuva i kada proključa ostavite još 6 minuta. Stavite u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem. Začinite origanom, pa dodajte beli luk koji niste oljuštilji, limunov sok i senf. Lepo promešajte rukama da se svi sastojci sjedine. Bilo bi dobro kada bi se marinirali 1-2 sata, ali ako žurite možete odmah da pečete. Pecite na 210°C oko 60-75 minuta. Izvadite beli luk, pa posložite u posudu i pospite fetom seckanom na kockice. 

Grčki krompir sa feta sirom  Instagram /themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa