U celom svetu krompir je omiljena namirnica, pogotovo dok je mlad. Kako je sad sezona mladih krompirića, pravo je vreme da to iskoristite. Zaboravite na stari i napravite ukusno jelo koje može samo, ali i kao prilog da se jede. Sa krmenadlama ili ribom su odlični, ali i da ih poslužite samo sa salatom biće i više nego dovoljno.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su tako slatki, odgovor je u tome da njihov šećer još nije postao skrob. Ono što ih čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Senf i med čine koricu hrskavijom nego inače, a beli luk daje poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- maslinovo ulje
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- 2 struka mladog belog luka
- peršunov list
Priprema:
Krompir očistite i operite. Stavite u posudu, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje i senf i dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako pečete u rerni dodajte i pola kašičice mlevene slatke paprike i malo tucane ljute. U veći tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje stavite krompir, pokrijte i pržite dok ne porumeni. Okrenite krompir, dodajte seckani beli luk, pa pržite još malo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus