U celom svetu krompir je omiljena namirnica, pogotovo dok je mlad. Kako je sad sezona mladih krompirića, pravo je vreme da to iskoristite. Zaboravite na stari i napravite ukusno jelo koje može samo, ali i kao prilog da se jede. Sa krmenadlama ili ribom su odlični, ali i da ih poslužite samo sa salatom biće i više nego dovoljno.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su tako slatki, odgovor je u tome da njihov šećer još nije postao skrob. Ono što ih čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Senf i med čine koricu hrskavijom nego inače, a beli luk daje poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- maslinovo ulje
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- 2 struka mladog belog luka
- peršunov list
Priprema:
Krompir očistite i operite. Stavite u posudu, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje i senf i dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako pečete u rerni dodajte i pola kašičice mlevene slatke paprike i malo tucane ljute. U veći tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje stavite krompir, pokrijte i pržite dok ne porumeni. Okrenite krompir, dodajte seckani beli luk, pa pržite još malo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom