U celom svetu krompir je omiljena namirnica, pogotovo dok je mlad. Kako je sad sezona mladih krompirića, pravo je vreme da to iskoristite. Zaboravite na stari i napravite ukusno jelo koje može samo, ali i kao prilog da se jede. Sa krmenadlama ili ribom su odlični, ali i da ih poslužite samo sa salatom biće i više nego dovoljno. 

Ako ste se ikada zapitali zbog čega su tako slatki, odgovor je u tome da njihov šećer još nije postao skrob. Ono što ih čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.

Senf i med čine koricu hrskavijom nego inače, a beli luk daje poseban šmek.

Sastojci: 

  • 1 kg mladog krompira
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • 2 struka mladog belog luka
  • peršunov list

Priprema:

Krompir očistite i operite. Stavite u posudu, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje i senf i dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako pečete u rerni dodajte i pola kašičice mlevene slatke paprike i malo tucane ljute. U veći tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje stavite krompir, pokrijte i pržite dok ne porumeni. Okrenite krompir, dodajte seckani beli luk, pa pržite još malo. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja