Kineska hrana je jako ukusna, a dodatna je prednost što možete da je spremite kod kuće jer je zaista jednostavna. Obično se sprema u slatko kiselom sosu, ali ako ste ljubitelji začinjene hrane onda možete da napravite u ljutom sosu. Predlažemo vam izuzetno ukusno jelo sa piletinom, jajima i pirinčem koje se sprema u jednom tiganju. Umesto piletine možete da koristite i svinjetinu. 

Pročitajte i kako se pravi mandžurijska piletina

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 pileća filea 
  • skrob
  • 3 kašike soja sosa
  • 300 g kuvanog pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 velika šargarepa
  • 1/2 šolje graška iz konzerve
  • 1 čen belog luka
  • mladi luk

Priprema:

Ulupajte jaja, pa ih propržite. Izvadite ih u neku posudu. U isti tiganj dodajte još malo ulja, pa propržite meso koje ste prethodno isekli na kockice i uvaljali u skrob. Kada se isprži dodajte soja sos (1 kašiku) i lepo promešajte. Izvadite i meso, pa u isti tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno skuvali. Sipajte soja sos (2 kašike) i malo ulja, pa propržite. Izvadite i pirinač, pa u isti tiganj sipajte još malo ulja i dodajte sitno seckani crni luk, beli luk, šargarepu i grašak. Propržite par minuta, pa vratite meso, jaja i pirinač. Ostavite još 2 minuta na šporetu i možete da servirate. Na kraju pospite seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa