Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORIGINALNI GRČKI SUVLAKI: Tajna je u posebno pripremljenoj marinadi, a meso se peče samo 15 minuta

Autor Marija Brčić

Evo kako da napravite pravi grčki suvlaki.

 Originalni grčki suvlaki recept Izvor: Shutterstock

Suvlaki na grčkom jeziku znači "mali ražnjić", a zapravo je reč o neodoljivim ražnjićima od junetine, piletine i jagnjetine. Tajna njihovog ukusa nije u vrsti mesa, već u marinadi koja se dobija od crvenog vina i mirisnih začina. 

Ukoliko ste pokušali da ih pripremite kod kuće, ali jednostavno nemaju isti šmek, probajte po ovom originalnom receptu za pravi grčki suvlaki. Preporučujemo vam da otpočnete sa pripremom na vreme kako bi meso što duže bilo u marinadi. Potrebno mu je oko tri do četri sata da dobije specijalan ukus i miris.

Sastojci: 

  • 1 kg mesa po izboru 

Za marinadu: 

  • 100 ml maslinovog ulja
  • pola šolje crvenog vina
  • 2 kašike soka od limuna
  • 5 listića sušene nane
  • 1 kašika origana
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Za marinadu sve sastojke pomešajte u dubljoj činiji, a listiće nane i lovora izmrvite na što sitnije komade. Meso iseckajte na manje koscke malo posolite i pomešajte sa pripremljenom marinadom. Ostavite ga da odstoji u raskošnoj marinadi do četiri sata kako bi upilo sastojke i zatim možete da krenete sa pečenjem. Najbolje je koristiti tanke drvene štapiće za pravljene ražnjića i peći ih na tihoj vatri. Možete da ga pečete u rerni, a još bolje je na roštilju. Suvlaki bi trebalo da je gotov za petnaestak minuta i to je sasvim dovoljno vremena, tako da meso bude sočno. Kada meso skinete sa vatre poslužite ga u širokom tanjiru sa nekoliko kriški limuna.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti