Origninalni recept za havajsku salatu sadrži makarone, majonez i šargarepu, naravno so i biber. Ali u nju često dodaju luk i celer. Nemojte preterivati sa dodavanjem namirnica, jer tako gubi ukus po kojem je prepoznatljiva. Njen šmek je upravo u jednostavnim sastojcima, a sastojke dodajte tačno kako piše u receptu, da bi salata bila skroz kremasta i predivna.
Sirće nikako nemojte da dodajte u dresing jer će se razvodniti, a to ne želite. Odlično je posluženje uz roštilj, ali i kao ceo obrok.
Sastojci:
- 450 g makarona
- 2 šolje mleka
- 2 šolje majoneza
- 1 kašika braon šećera
- 2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje jabukovog sirćeta
- 4 mlada luka
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
Priprema:
Skuvajte makarone tako da budu mekane (oko 15 minuta). Pomešajte mleko, majonez, šećer, biber, so i pomešajte dok se skroz ne sjedine sastojci. Odvojite jednu šolju dresinga sa strane. Makarone procedite i dodajte sirće. Šargarepu izrendajte, a luk i celer sitno iseckajte. U makarone dodajte dresing i povrće i promšejate da se svi sastojci lepo sjedine. Pokrijte i stavite u frižider na sat vremena. Izvadite salatu iz frižidera i sipajte šolju dresinga koju ste ostavili sa strane. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus