Origninalni recept za havajsku salatu sadrži makarone, majonez i šargarepu, naravno so i biber. Ali u nju često dodaju luk i celer. Nemojte preterivati sa dodavanjem namirnica, jer tako gubi ukus po kojem je prepoznatljiva. Njen šmek je upravo u jednostavnim sastojcima, a sastojke dodajte tačno kako piše u receptu, da bi salata bila skroz kremasta i predivna. 

Sirće nikako nemojte da dodajte u dresing jer će se razvodniti, a to ne želite. Odlično je posluženje uz roštilj, ali i kao ceo obrok. 

Sastojci: 

  • 450 g makarona
  • 2 šolje mleka 
  • 2 šolje majoneza 
  • 1 kašika braon šećera 
  • 2 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje jabukovog sirćeta 
  • 4 mlada luka 
  • 1 šargarepa 
  • 1 štapić celera

Priprema:

Skuvajte makarone tako da budu mekane (oko 15 minuta). Pomešajte mleko, majonez, šećer, biber, so i pomešajte dok se skroz ne sjedine sastojci. Odvojite jednu šolju dresinga sa strane. Makarone procedite i dodajte sirće. Šargarepu izrendajte, a luk i celer sitno iseckajte. U makarone dodajte dresing i povrće i promšejate da se svi sastojci lepo sjedine. Pokrijte i stavite u frižider na sat vremena. Izvadite salatu iz frižidera i sipajte šolju dresinga koju ste ostavili sa strane. Dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa