Da li vam se nekako uvek čini da je meso u restoranu posebno sočno i da ima onaj neki fini ukus za koji jednostavno ne znate da objasnite šta je?

Mnogi vrhunski kuvari služe se jednim trikom, koji vam sigurno nikada ne bi pao na pamet, a to je da meso premazuju pekmezom od voća, koji šniclama daje posebnu karamelizovanu koricu.

Slatko-kiselo voće predstavlja odličnu glazuru za meso. Iako možete da se poslužite različitim pekmezima, sa svinjskim mesom se najbolje slaže onaj od šljive, kajsije ili maline.

Ovaj recept za svinjske šnicle premazane pekmezom oduševiće i najveće gurmane.

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 3 pune kašike pekmeza po ukusu
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Ukoliko ima potrebe meso prvo istucite malo čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa ih spustite u zagrejan tiganj sa malo ulja. Pecite meso sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne dobije zlatastu koricu. Kada je pečeno, prebacite ga u vatrostalnu činiju i premažite sa obe strane sa malo pekmeza. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada budu na pola pečeno, izvadite šnicle pa ih ponovo premažite tankim slojem pekmeza i vratite u rernu. Meso će dobiti tamniju karamelizovanu koricu. Služite ih uz prilog po želji i svežu sezonsku salatu.

Izvor: Stvar ukusa