Da li vam se nekako uvek čini da je meso u restoranu posebno sočno i da ima onaj neki fini ukus za koji jednostavno ne znate da objasnite šta je?
Mnogi vrhunski kuvari služe se jednim trikom, koji vam sigurno nikada ne bi pao na pamet, a to je da meso premazuju pekmezom od voća, koji šniclama daje posebnu karamelizovanu koricu.
Slatko-kiselo voće predstavlja odličnu glazuru za meso. Iako možete da se poslužite različitim pekmezima, sa svinjskim mesom se najbolje slaže onaj od šljive, kajsije ili maline.
Ovaj recept za svinjske šnicle premazane pekmezom oduševiće i najveće gurmane.
Sastojci:
- 4 krmenadle
- 3 pune kašike pekmeza po ukusu
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Ukoliko ima potrebe meso prvo istucite malo čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa ih spustite u zagrejan tiganj sa malo ulja. Pecite meso sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne dobije zlatastu koricu. Kada je pečeno, prebacite ga u vatrostalnu činiju i premažite sa obe strane sa malo pekmeza. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada budu na pola pečeno, izvadite šnicle pa ih ponovo premažite tankim slojem pekmeza i vratite u rernu. Meso će dobiti tamniju karamelizovanu koricu. Služite ih uz prilog po želji i svežu sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus