Kada svaki dan kuvate i spremate različita jela, dešava se da ostanete bez inspiracije. Za ručak svi često prave ćufte, piletinu sa krompirom, musaku, bećarac... I krmenadle su česte na meniju, ali sada napravite svinjski kare u odličnom sosu i meso će biti neverovatno mekano i sočno. Poslužite sa pečenim krompirom i sezonskom salatom.
Sastojci:
- 5 svinjskih šnicli (kare)
- 1 jaje
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 ili 2 kašike putera
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice kari praha
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1,5 šolja pavlake za kuvanje
- peršun
Priprema:
U meso dodajte jaje, skrob, pa posolite i pobiberite. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U tiganju dobro zagrejte malo ulja, pa propržite šnicle, po 3-4 minuta sa obe strane. Izvadite meso i ostavite sa strane. U tiganj stavite puter, pa dodajte mleveni beli luk i posle minuta dodajte i začine. Posle minut, dva dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada provri vratite meso i ostavite da se krčka još 5 minuta. Malo sosa prelijte preko mesa. Ukrasite secaknim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem