Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBRŽI RECEPT ZA BELO MESO: Zbog odličnog preliva će biti sočno i mekano - za manje od pola sata sve je spremno

Autor Sanja Belinić

Belo meso će biti sočno ako ga ovako zapečete u rerni.

 Sočno belo meso zapečeno u rerni Izvor: Printscreen/YT/Lækre opskrifter

Belo meso jeste suvo, ali ako se pravilno pripremi bude baš sočno i ukusno. Umesto da ga pohujete ili grilujete, mi vam predlažemo da ga iseckate i prelijte divnim prelivom, a zatim zapečete. Biće vam potrebno manje od pola sata, a ukus je odličan. Kao prilog je dovoljna samo salata

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlake za kvuanje 
  • provansalsko bilje, origano, kari
  • 1 paradajz
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, pa stavite u vatrostalnu posudu. Jaja umutite i dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Sipajte začine i prelijte preko mesa. Paradajz isecite na kolutove, pa stavite preko piletina i pospite seckanim peršunom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti