Belo meso jeste suvo, ali ako se pravilno pripremi bude baš sočno i ukusno. Umesto da ga pohujete ili grilujete, mi vam predlažemo da ga iseckate i prelijte divnim prelivom, a zatim zapečete. Biće vam potrebno manje od pola sata, a ukus je odličan. Kao prilog je dovoljna samo salata

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlake za kvuanje 
  • provansalsko bilje, origano, kari
  • 1 paradajz
  • peršun

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, pa stavite u vatrostalnu posudu. Jaja umutite i dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Sipajte začine i prelijte preko mesa. Paradajz isecite na kolutove, pa stavite preko piletina i pospite seckanim peršunom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa