Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANA PILEĆA KRILCA: Za ekstra hrskavu koricu umesto u prezle uvaljajte ih u parmezan

Autor Marija Brčić

Pileća krilca uvaljana u parmezan biće posebno sočna i hrskava.

 Pileća krilca sa parmezanom Izvor: Printscreen/YT/Island Vibe Cooking

Ne postoji bolja stvar od pečenih hrskavih pilećih krilaca. Odlična su za ručak ili kao užina uz omiljeni film i druženje sa prijateljima. Pripremljena na ovaj način sa parmezanom biće neverovatno ukusna, a vi jednostavno neće moći da prestanete da ih jedete.

Što je najbolje od svega nije potrebno previše novca, a priredićete sebi i ukućanima pravu gozbu. 

Sastojci:

  • 500 g pilećih krilaca
  • 100 g maslaca
  • 40 ml ulja
  • 80 g parmezana
  • 1 kašičica začinkse paprike
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni. Krilca dobro operite, osušite ubrusom, pa ih dobro nauljite, posolite i pobiberite. Dinstajte ih u tiganju u koji ste ulili malo vode, dok sva tečnost ne ispari, a krilca dobiju rumenu koricu. Na tanjiru pomešajte parmezan i žačinksu papriku. Puter rastopite, pa krilca prvo umočite u njega, a potom u parmezan. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni dok ne dobiju hrskavu koricu. Služite ih uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti