Ne postoji bolja stvar od pečenih hrskavih pilećih krilaca. Odlična su za ručak ili kao užina uz omiljeni film i druženje sa prijateljima. Pripremljena na ovaj način sa parmezanom biće neverovatno ukusna, a vi jednostavno neće moći da prestanete da ih jedete.
Što je najbolje od svega nije potrebno previše novca, a priredićete sebi i ukućanima pravu gozbu.
Sastojci:
- 500 g pilećih krilaca
- 100 g maslaca
- 40 ml ulja
- 80 g parmezana
- 1 kašičica začinkse paprike
- so, biber
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni. Krilca dobro operite, osušite ubrusom, pa ih dobro nauljite, posolite i pobiberite. Dinstajte ih u tiganju u koji ste ulili malo vode, dok sva tečnost ne ispari, a krilca dobiju rumenu koricu. Na tanjiru pomešajte parmezan i žačinksu papriku. Puter rastopite, pa krilca prvo umočite u njega, a potom u parmezan. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni dok ne dobiju hrskavu koricu. Služite ih uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus