Pileća krilca uvaljana u parmezan biće posebno sočna i hrskava.

Ne postoji bolja stvar od pečenih hrskavih pilećih krilaca. Odlična su za ručak ili kao užina uz omiljeni film i druženje sa prijateljima. Pripremljena na ovaj način sa parmezanom biće neverovatno ukusna, a vi jednostavno neće moći da prestanete da ih jedete.
Što je najbolje od svega nije potrebno previše novca, a priredićete sebi i ukućanima pravu gozbu.
Sastojci:
- 500 g pilećih krilaca
- 100 g maslaca
- 40 ml ulja
- 80 g parmezana
- 1 kašičica začinkse paprike
- so, biber
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni. Krilca dobro operite, osušite ubrusom, pa ih dobro nauljite, posolite i pobiberite. Dinstajte ih u tiganju u koji ste ulili malo vode, dok sva tečnost ne ispari, a krilca dobiju rumenu koricu. Na tanjiru pomešajte parmezan i žačinksu papriku. Puter rastopite, pa krilca prvo umočite u njega, a potom u parmezan. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni dok ne dobiju hrskavu koricu. Služite ih uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.