U toku je Petrovdanski post i ako se pridržavate predlažemo vam da napravite ribu koja je jeftina, a super ukusna i brzo se priprema. Sve sastojke, sem ribe, imate kod kuće.  Možete da je poslužite sa krompir salatom, ali i sa pireom od celera ili graška. Aromatična i jednostavna, a vi ćete potrošiti oko 15 minuta. 

Pročitajte i kako se pravi posna bajadera ako želite da se počastite posle ukusnog ručka.  

Sastojci:

  • 2 fileta ribe (po želji)
  • 60 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice mešanog bilja

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, začinsku papriku, mešavinu bilja, so i biber. Zatim uvaljajte filete ribe u dobijenu smesu, lepo sa svih strana. U tiganju zagrejte ulje, pa poređajte filete. Pržite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju (oko 3 minuta svaku stranu). 

Izvor: Stvar ukusa