U toku je Petrovdanski post i ako se pridržavate predlažemo vam da napravite ribu koja je jeftina, a super ukusna i brzo se priprema. Sve sastojke, sem ribe, imate kod kuće. Možete da je poslužite sa krompir salatom, ali i sa pireom od celera ili graška. Aromatična i jednostavna, a vi ćete potrošiti oko 15 minuta.
Pročitajte i kako se pravi posna bajadera ako želite da se počastite posle ukusnog ručka.
Sastojci:
- 2 fileta ribe (po želji)
- 60 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice mešanog bilja
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, začinsku papriku, mešavinu bilja, so i biber. Zatim uvaljajte filete ribe u dobijenu smesu, lepo sa svih strana. U tiganju zagrejte ulje, pa poređajte filete. Pržite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju (oko 3 minuta svaku stranu).
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus