Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE JADRO OBLANDE SA PLAZMOM I ČOKOLADOM: Mekane, a hrskave, brzo se prave i još se brže pojedu

Autor Sanja Belinić

Evo kako da napravite posne oblande sa čokoladom i plazmom.

 Posne Jadro oblande sa čokoladom i plazmom Izvor: Shuttersotck

Oblande sa čokoladom vole sve generacije, i najmlađi i najstariji. Lako se prave, od jeftinih sastojaka, a ulepšavaju svaku trpezu. Kako je u toku Petrovdanski post, možete se počastiti posnim Jadro oblandama, sa čokoladom i plazmom. Toliko su dobre da se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu. Ako želite u smesu možete da dodate i mlevene orahe (200 g).

Sastojci:

  • 1-2 veća pakovanja oblandi
  • 300 g margarina
  • 350 g šećera
  • 300 ml vode
  • 350 g posne mlevene plazme
  • 150 g posne čokolade
  • po želji korica narandže

Možda će vas zanimati

Priprema:
Otopite šećer, margarin i vodu. Kada proključa sklonite sa šporeta i dodajte mleveni keks, mlevene orahe i koricu narandže. Dobro promešajte smesu da se sve dobro sjedini, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo smese, dok je vruća, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se malo prohladi, pa filujte oblande. Oblanda, pa svetli fil, oblanda, pa tamni fil i tako dok ne utrošite sve sastojke. Preko stavite providnu ili aluminijumsku foliju i stavite neki teži predmet. Sačekajte da se ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti