Oblande sa čokoladom vole sve generacije, i najmlađi i najstariji. Lako se prave, od jeftinih sastojaka, a ulepšavaju svaku trpezu. Kako je u toku Petrovdanski post, možete se počastiti posnim Jadro oblandama, sa čokoladom i plazmom. Toliko su dobre da se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu. Ako želite u smesu možete da dodate i mlevene orahe (200 g).
Sastojci:
- 1-2 veća pakovanja oblandi
- 300 g margarina
- 350 g šećera
- 300 ml vode
- 350 g posne mlevene plazme
- 150 g posne čokolade
- po želji korica narandže
Priprema:
Otopite šećer, margarin i vodu. Kada proključa sklonite sa šporeta i dodajte mleveni keks, mlevene orahe i koricu narandže. Dobro promešajte smesu da se sve dobro sjedini, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo smese, dok je vruća, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se malo prohladi, pa filujte oblande. Oblanda, pa svetli fil, oblanda, pa tamni fil i tako dok ne utrošite sve sastojke. Preko stavite providnu ili aluminijumsku foliju i stavite neki teži predmet. Sačekajte da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem