Oblande sa čokoladom vole sve generacije, i najmlađi i najstariji. Lako se prave, od jeftinih sastojaka, a ulepšavaju svaku trpezu. Kako je u toku Petrovdanski post, možete se počastiti posnim Jadro oblandama, sa čokoladom i plazmom. Toliko su dobre da se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu. Ako želite u smesu možete da dodate i mlevene orahe (200 g).

Sastojci:

  • 1-2 veća pakovanja oblandi
  • 300 g margarina
  • 350 g šećera
  • 300 ml vode
  • 350 g posne mlevene plazme
  • 150 g posne čokolade
  • po želji korica narandže

Priprema:
Otopite šećer, margarin i vodu. Kada proključa sklonite sa šporeta i dodajte mleveni keks, mlevene orahe i koricu narandže. Dobro promešajte smesu da se sve dobro sjedini, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo smese, dok je vruća, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se malo prohladi, pa filujte oblande. Oblanda, pa svetli fil, oblanda, pa tamni fil i tako dok ne utrošite sve sastojke. Preko stavite providnu ili aluminijumsku foliju i stavite neki teži predmet. Sačekajte da se ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa