Krompir je mnogima omiljena namirnica koja kako god da se spremi je ukusna. U skladu sa tim, ni salata, ni posna trpeza ne može da prođe bez krompira.

Zato smo za vas pripremili recept za krompir salatu, kojoj jedan sastojak daje poseban ukus. Većina domaćica upotrebljava crni luk, ali crveni je, zbog svog slatkastog ukusa, mnogo bolji izbor za ovu salatu. Odličan je prilog uz ribu, a može da se jede i samostalno kao glavni obrok.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 50 ml ulja
  • 3 kašile sirćeta
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • so, biber

Priprema:

Krompir operite, stavite u šerpu, pa nalijte vodom da ogrezne i dodajte pola kašike soli. Ostavite da se kuva oko 20 minuta. Proverite viljuškom da li je gotov, a onda ga procedite od vode i ostavite da se ohladi. Krompir oljuštite i isecite na krupne kocke. Crveni luk isecite na rebarca, a beli na kockice. Sve sastojke izmešajte, vodeći računa da ne preterate i da se krompir ne raspadne. Začinite solju i biberom po ukusu, pa prelijte sirćetom. Salatu ukrasite peršunovim lišćem.

Izvor: Stvar ukusa