Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITA KROMPIRUŠA NA VODI: Za manje od 300 dinara i od samo 4 sastojka, a priprema je nikad lakša

Autor Marija Brčić

Krompiruša na vodi podjednako je ukusna kao i ona sa uljem.

 Krompiruša na vodi Izvor: Shutterstock

Danas je Veliki petak, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana. Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela nimalo ne odskače od mrsne. 

Krompiruša je najbolja ako se pravi od domaćih razvijenih kora, ali ako nemate dovoljno vremena i iskustva poslužiće i one kupovne. Bitno je da luk lepo izdinstate da bi dobili onaj prepoznatljivi slatkast ukus.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 4 veća krompira
  • 200 ml kisele vode
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite. Za to vreme očistite krompir, zatim ga izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom. Dok se krompir dinsta, dodajte sve žačine po ukusu, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite tiganj s ringle. Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom. Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Kiselom vodom poprskajte svaki rolat. Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti