Buhtle sa džemom su starinska poslastica od kiselog testa poreklom iz Vojvodine. Za pripremu fenomenalnih jufkica treba vam malo vremena, a nabolje su sa domaćim džemom. Ukoliko želite da se prisetite detinjstva možete uz ovaj jednostavan recept, koji garantovano svima uspeva.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- kockica kvasca
- malo soli
- 1 kašika šećera
- 800 g brašna
- džem po ukusu
Priprema:
U malo mlake vode rastopite kvasac, dodajte šećer, zatim ostatak vode, 400–450 g brašna, pa dodajte ostatak brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna. Ostavite ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim ga rastanjiti za oko centimetar debljine, isecite na kocke, stavljati džem po sredini, ivice skupite i zatvorite da džem ne curi. Ređajte u okrugli pleh obložen pek papirom. Buhtle pokrijte i pustite da narastu oko 20 minuta, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni C 35-40 minuta. Pospite ih prah šećerom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem