Buhtle sa džemom su starinska poslastica od kiselog testa poreklom iz Vojvodine. Za pripremu fenomenalnih jufkica treba vam malo vremena, a nabolje su sa domaćim džemom. Ukoliko želite da se prisetite detinjstva možete uz ovaj jednostavan recept, koji garantovano svima uspeva.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- kockica kvasca
- malo soli
- 1 kašika šećera
- 800 g brašna
- džem po ukusu
Priprema:
U malo mlake vode rastopite kvasac, dodajte šećer, zatim ostatak vode, 400–450 g brašna, pa dodajte ostatak brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna. Ostavite ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim ga rastanjiti za oko centimetar debljine, isecite na kocke, stavljati džem po sredini, ivice skupite i zatvorite da džem ne curi. Ređajte u okrugli pleh obložen pek papirom. Buhtle pokrijte i pustite da narastu oko 20 minuta, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni C 35-40 minuta. Pospite ih prah šećerom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus