Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE BUHTLE SA DŽEMOM: Duplo jeftinije od mrsnih, a ne morate ni do prodavnice, sve već imate u kuhinji

Autor Marija Brčić

Posne buhtle sa džemom podjednako su ukusne kao i one mrsne.

 Posne buhtle Izvor: Shutterstock

Buhtle sa džemom su starinska poslastica od kiselog testa poreklom iz Vojvodine. Za pripremu fenomenalnih jufkica treba vam malo vremena, a nabolje su sa domaćim džemom. Ukoliko želite da se prisetite detinjstva možete uz ovaj jednostavan recept, koji garantovano svima uspeva. 

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • kockica kvasca
  • malo soli
  • 1 kašika šećera
  • 800 g brašna
  • džem po ukusu

Možda će vas zanimati

Priprema:

U malo mlake vode rastopite kvasac, dodajte šećer, zatim ostatak vode, 400–450 g brašna, pa dodajte ostatak brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna. Ostavite ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim ga rastanjiti za oko centimetar debljine, isecite na kocke, stavljati džem po sredini, ivice skupite i zatvorite da džem ne curi. Ređajte u okrugli pleh obložen pek papirom. Buhtle pokrijte i pustite da narastu oko 20 minuta, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni C 35-40 minuta. Pospite ih prah šećerom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti