Riba je namirnica koja ima veliku nutritivnu vrednost, a oslić je vrta koja je najzastupljenija morska riba na našoj trpezi. Za ovaj recept najbolje je kupiti medaljone od ove ribe, koji nemaju kosti, mada možete da panirate i obično sečene komade ribe.
S obzirom da Uskršnji post još traje, pa ukoliko želite da spremite brz i ukusan ručak, koji će vam dati više vremena za uživanje sa porodicom, ovo je odlična ideja. Uz njega se savršeno uklapa preliv za ribu od peršuna i belog luka.
Sastojci:
- 500 g oslića
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 2 kašike soka od limuna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica bibera
Preliv za ribu:
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- 100 ml maslinovog ulja
- veza svežeg peršuna
Priprema:
Operite i posušite komade oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu. Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus