Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANI OSLIĆ SA MARINADOM: Najjednostavniji recept, a riba će biti kao iz najboljeg restorana

Napravite pohovanog oslića koji neće upitu previše ulja, a biće savršeno ispečen.

 Kako se pohuje oslić Izvor: Shutterstock

Riba je namirnica koja ima veliku nutritivnu vrednost, a oslić je vrta koja je najzastupljenija morska riba na našoj trpezi. Za ovaj recept najbolje je kupiti medaljone od ove ribe, koji nemaju kosti, mada možete da panirate i obično sečene komade ribe.

S obzirom da Uskršnji post još traje, pa ukoliko želite da spremite brz i ukusan ručak, koji će vam dati više vremena za uživanje sa porodicom, ovo je odlična ideja. Uz njega se savršeno uklapa preliv za ribu od peršuna i belog luka.

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera

Preliv za ribu:

  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • veza svežeg peršuna

Možda će vas zanimati

Priprema:

Operite i posušite komade oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu. Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte. Ribu poslužite zajedno sa prelivom, koji je najbolji da se koristi kada filet presečete na pola.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti