Kako Uskršnji post još uvek traje, a pijace su prepune mladog luka, koji pored toga što je ukusan je i izuzeno zdrav. Recept za proju sa ovim povrćem se izuzetno lako pravi, a potrebno vam je samo pet sastojaka, a provereno uspeva i onima sa manje kulinarskog iskustva. Tolikio je ukusna da ćete je sigurno praviti i kada post prođe.
Sastojci:
- 3 veze mladog luka
- 500 g kukuruznog brašna
- 1 šolja ulja
- 1 šolja vode
- so
Priprema:
Očistite i operite mladi luk pa ga iseckajte i kratko propržite u tiganju na zagrejanom ulju, tek toliko da malo omekša. Propržen mladi luk ostavite da se ohladi, a dotle sipajte brašno u posudu za mešenje i napravite udubljenje. Prohlađeni luk sipajte unutra, posolite prema ukusu i naizmenično ulivajte ulje i malo mlake vode neprestano mešajući. Kad sve dobro izmešate, izradite srednje čvrstu smesu. Uljem premažite tepsiju ili kalupe za pečenje i uključite rernu na 180 C. Pecite oko pola sata, a najbolje je da iskoristite stari trik za proveru, kad u nju zabodete čačkalicu i ona ostane suva. Kada je gorova pokrijte je krpom i ostavite da se prohladi, pa je poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem