Ako želite malo da promenite standardno jelo piletinu i krompir pire, onda napravite ovaj ukusni ručak. Lagan i jednostavan za pripremu, a pire od cvekle i šargarepe je idealna zamena za krompir. Ovaj pire je bogatiji vitaminima i mineralima. Prijaće vam promena.

Sastojci:

  • 4 pileća filea (600 g)
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašike ulja
  • 100 g praziluka
  • 2 kašike senfa
  • 200 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 700 g korena celera
  • 300 g šargarepe
  • 20 g maslaca

Priprema:

Pileći file izrežite na trake. Zatim pomešajte brašno i suvi biljni začin i time pospite piletinu. Meso propržite na zagrejanom ulju dok ne dobije boju. Pred kraj prženja dodajte iseckani prazilik i kratko ga dinstajte. Onda u isti tiganj sipajte senf, vodu i kada provri kuvajte još nekih 5-6 minuta, da dobijete gusti umak. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i još malo kuvajte.

Celer i šargarepu očistite, isecite i operite,a zatim skuvajte u vodi. Ocedite, pa dodajte maslac, suvi biljni začin i izmiksajte u pire.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs