Ako želite malo da promenite standardno jelo piletinu i krompir pire, onda napravite ovaj ukusni ručak. Lagan i jednostavan za pripremu, a pire od cvekle i šargarepe je idealna zamena za krompir. Ovaj pire je bogatiji vitaminima i mineralima. Prijaće vam promena.
Sastojci:
- 4 pileća filea (600 g)
- 1 kašika oštrog brašna
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašike ulja
- 100 g praziluka
- 2 kašike senfa
- 200 ml vode
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 700 g korena celera
- 300 g šargarepe
- 20 g maslaca
Priprema:
Pileći file izrežite na trake. Zatim pomešajte brašno i suvi biljni začin i time pospite piletinu. Meso propržite na zagrejanom ulju dok ne dobije boju. Pred kraj prženja dodajte iseckani prazilik i kratko ga dinstajte. Onda u isti tiganj sipajte senf, vodu i kada provri kuvajte još nekih 5-6 minuta, da dobijete gusti umak. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i još malo kuvajte.
Celer i šargarepu očistite, isecite i operite,a zatim skuvajte u vodi. Ocedite, pa dodajte maslac, suvi biljni začin i izmiksajte u pire.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem