Post se polako približava kraju i ako ste ste istrošili sve ideje za slatke posne poslastice, mi vam predlažemo neodoljivu bajaderu po bakinom receptu. Ne postoji mogućnost da vam ne uspe jer se izuzetno lako pravi, a ovi sitni kolači će svima izmamti osmeh na lice. Umesto kikrikija ili oraha možete da iskoristite kokos.
Sastojci:
- 200 g šećera (može i 100 g)
- 200 ml vode
- 250 g posnog keksa
- 200 g kikirikija
- 100 g posne čokolade
- 100 g posnog margarina
- vanilin šećer
- ekstrakt ruma ( po želji)
Za preliv:
- 100 g posne čokolade
- kockica margarina
Priprema:
U vodu dodajte iseckani margarin, šećer, vanilin šećer i istopite. Kikiriki ili orah malo prepecite, pa sameljite. Keks isto sameljite. U otopljeni šećer dodajte kikiriki i keks, pa dobro promešajte. Podelite smesu na pola. U jednu polovinu dodajte istopljenu čokoladu, a u drugu preostali keks i rum i promešajte. Uski kalup obložite providnom folijom, pa na dno prvo stavite svetli deo, a preko i čokoladni. Izravnajte i ostavite da se malo stegne. Čokoladu istopite sa margarinom i prelijte kolač. Ohladite u frižideru 2-3 sata.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem