Kada nemate ideju šta da pripremate za jelo onda su zapečene makarone super rešenje, jer su ukusne, zasitne i brzo se spremaju. Prelivaju se bešamel sosom u koji ste dodali seckani beli luk za još bolju aromu. Iz bakine kuhinje nam uvek stižu fantastični recepti, a ovaj će okupiti celu porodicu za stolom. Poslužite sa salatom po izboru.
Sastojci:
- 250 g testenine
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 3-4 čena belog luka
- 100 g sira
- malo tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Skuvajte testeninu i procedite, a u posudi pomešajte jaje i beli sir, pa dodajte u makarone. U tiganju, na malo ulja, propržite brašno i seckani beli luk, pa dodajte mleko i ostavite da provri. Sipajte preko testenine, posolite i pobiberite, pa posite rednanim tvrdim sirom. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju, pa pospite sa još malo rendanog tvrdog sira. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus