Kada nemate ideju šta da pripremate za jelo onda su zapečene makarone super rešenje, jer su ukusne, zasitne i brzo se spremaju. Prelivaju se bešamel sosom u koji ste dodali seckani beli luk za još bolju aromu. Iz bakine kuhinje nam uvek stižu fantastični recepti, a ovaj će okupiti celu porodicu za stolom. Poslužite sa salatom po izboru.
Sastojci:
- 250 g testenine
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 3-4 čena belog luka
- 100 g sira
- malo tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Skuvajte testeninu i procedite, a u posudi pomešajte jaje i beli sir, pa dodajte u makarone. U tiganju, na malo ulja, propržite brašno i seckani beli luk, pa dodajte mleko i ostavite da provri. Sipajte preko testenine, posolite i pobiberite, pa posite rednanim tvrdim sirom. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju, pa pospite sa još malo rendanog tvrdog sira. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem