Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ TRIK SU SVE DOMAĆICE ČEKALE: Profesionalci otkrivaju kako da napravite zapršku bez grudvica

Autor Sanja Belinić

Otkrijte trikove za zapršku bez grudvica.

 Kako da zaprška nema grudvice Izvor: Shutterstock

Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom. 

Možda će vas zanimati

U nastavku teskta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica. Postoje 2 načina na koja možete da pripremite brašno. 

Prženje: 

Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori. 

Dodavanje vode: 

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica. 

Dodavanje u sos: 

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

?

Kako li su kuvare dok im profesionalni kuvar nije objasnio?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti