Pre nego što krenete da pečete ili pržite meso obično se marinira, pogotovo piletina kako ne bi bila suva. To je preporuka svih profesionalnih kuvara, jer je meso uvek sočnije. Ali, postoji još jedan trik koji će meso učiniti prosto neodoljivim, tako da se topi u ustima, a da spolja ima hrskavu koricu.
Meso po želji premažite medom. Možda vam deluje kao da će ova namirnica pokvariti ukus, ali zaista daje poseban šmek.
Čemu služi med?
Ako se sirovo meso premaže medom pre prženja ili pečenja, onda će jelo dobiti ukusnu „ljusku“. Pod uticajem visokih temperatura pojaviće se rumenkasta kora, koja će se savršeno hrskati. Istovremeno, unutrašnjost će zadržati mekoću i nežnost. Rezultat je jelo od mesa koje ima divan izgled i još bolji ukus.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus