Pre nego što krenete da pečete ili pržite meso obično se marinira, pogotovo piletina kako ne bi bila suva. To je preporuka svih profesionalnih kuvara, jer je meso uvek sočnije. Ali, postoji još jedan trik koji će meso učiniti prosto neodoljivim, tako da se topi u ustima, a da spolja ima hrskavu koricu.
Meso po želji premažite medom. Možda vam deluje kao da će ova namirnica pokvariti ukus, ali zaista daje poseban šmek.
Čemu služi med?
Ako se sirovo meso premaže medom pre prženja ili pečenja, onda će jelo dobiti ukusnu „ljusku“. Pod uticajem visokih temperatura pojaviće se rumenkasta kora, koja će se savršeno hrskati. Istovremeno, unutrašnjost će zadržati mekoću i nežnost. Rezultat je jelo od mesa koje ima divan izgled i još bolji ukus.
Izvor: Stvar ukusa
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom