Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GENIJALAN TRIK PROFEISONALNIH KUVARA: Obavezno meso premažite jednim sastojkom kako bi bilo hrskavo i sočno

Autor Sanja Belinić

Samo jedna namirnica učiniće meso savršeno hrskavim i mekanim.

 Kako se pravi hrskavo, a mekano meso Izvor: Shutterstock

Pre nego što krenete da pečete ili pržite meso obično se marinira, pogotovo piletina kako ne bi bila suva. To je preporuka svih profesionalnih kuvara, jer je meso uvek sočnije. Ali, postoji još jedan trik koji će meso učiniti prosto neodoljivim, tako da se topi u ustima, a da spolja ima hrskavu koricu. 

Možda će vas zanimati

Meso po želji premažite medom. Možda vam deluje kao da će ova namirnica pokvariti ukus, ali zaista daje poseban šmek. 

Čemu služi med?

Ako se sirovo meso premaže medom pre prženja ili pečenja, onda će jelo dobiti ukusnu „ljusku“. Pod uticajem visokih temperatura pojaviće se rumenkasta kora, koja će se savršeno hrskati. Istovremeno, unutrašnjost će zadržati mekoću i nežnost. Rezultat je jelo od mesa koje ima divan izgled i još bolji ukus.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti