Supe ili čorbe treba svaka domaćica u nekom trenutku da nauči da napravi. Domaća supa sa rezancima ili knedlama je savršena i prija u svako doba godine, kao i paradajz čorba. Špnaci imaju letnju verziju paradajz čorbe koja se zove gaspaćo, a koja se jede hladna i baš osvežava kada su vrućine.

Ako ste neiskusna domaćica koja je tek počela da kuva pogledajte koje to greške čak i one iskusne ponekad naprave. Kako bi vam supa ili čorba ispali savršerno pridražavajte se naših saveta i nećete pogrešiti.

Prva greška

Ono što se obično dešava svima, je da se ne sipa dovoljno vode. Čak  i ako planirate da napravite čorbu ili potaž bitno je da imate dovoljnu količinu tečnosti. U procesu kuvanja supe voda se prokuva, pa je bolje da odmah prokuvate ceo lonac vode nego da kasnije dodajete ključalu vodu i pokvarite jelo.

Druga greška

Još jedna česta greška je stvaljanje povrća pogrešnim redosledom. Kako ne treba svakom povrću isto vreme da se skuva potrebno je da ga stavljate u šerpu određenim redosledom. Luk i šargarepu prvo stavite jer se oni kuvaju 10-12 minuta, a zatim možete da dodate krompir i to 10-15 minuta pre nego što je supa gotova, dok grašak ili pasulj treba odmah da stavite. 

Treća greška 

Da bi supa bila gušća, ne treba dodavati više žitarica i krompira, potrebno je dodati kašiku brašna, razmućena jaja ili kašiku griza. Ovo će učiniti da jelo dobije na gustini. Čorbu je potrebno posoliti u sredini ili na kraju kuvanja, začini se takođe dodaju 5-7 minuta pre kraja. Sveže zelje se baca u supu neposredno pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa