Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE PLJESKAVICE: Jedan sastojak je posebno važan - zaboravićete na kupovne

Autor Marija Brčić

Evo kako da napravite najbolje pljeskavice za koje će vam svi tražiti da im otkrijete tajnu.

 Kako se prave pljeskavice Izvor: Shutterstock

Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima. 

Ovaj recept napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica bibera
  • 20 g soli
  • 10 g sode bikarbone
  • 2 kašičice aleve paprike
  • prstohvat šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini. Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

U pravo meso za pljeskavice ne ide svinjetina.Pitajte Leskovčane.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti