Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima. 

Ovaj recept napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica bibera
  • 20 g soli
  • 10 g sode bikarbone
  • 2 kašičice aleve paprike
  • prstohvat šećera

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini. Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.

Izvor: Stvar ukusa