Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI DŽEM OD KAJSIJA BEZ TRUNKE ŠEĆERA: Potrebno je samo sveže voće, a odličan je za dijabetičare

Autor Marija Brčić

Domaći džem od kajsija bez šećera pravi se samo do voća.

 Džem od kajsija bez šećera Izvor: Printscreen/YT/Rita Arora Recipes

Sezona kajsija je sada u punom jeku i trebalo bi ovo ukusno voće iskoristiti na najbolji mogući način. Domaći džem od kajsija bez šećera je idealan za zimnicu, a neverovatno je zdrav i ukusan te u njemu mogu da uživaju i dijabetičari.

Da biste napravili ovaj džem potrebne su vam samo izuzetno zrele kajsije.

Sastojci:

  • 2 kg kajsija

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kajsije dobro operite, očistite ih od koštica i ukoliko na kori ima nekih oštećenja ili flekica odtranite nožem. Isecite ih na četvrtine, pa ih stavite u dublju šerpu. Kuvajte na umerenoj vatri uz često mešanje. Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba na dnu da vidite trag. Tada je džem gotov. Šerpu sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Još uvek vruć džem sipajte u prethodno sterilisane tegle, zatvorite ih poklopcem i okrenite naopako. Ostavite tako dok se džem skroz ne ohladi. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti