Sezona kajsija je sada u punom jeku i trebalo bi ovo ukusno voće iskoristiti na najbolji mogući način. Domaći džem od kajsija bez šećera je idealan za zimnicu, a neverovatno je zdrav i ukusan te u njemu mogu da uživaju i dijabetičari.
Da biste napravili ovaj džem potrebne su vam samo izuzetno zrele kajsije.
Sastojci:
- 2 kg kajsija
Priprema:
Kajsije dobro operite, očistite ih od koštica i ukoliko na kori ima nekih oštećenja ili flekica odtranite nožem. Isecite ih na četvrtine, pa ih stavite u dublju šerpu. Kuvajte na umerenoj vatri uz često mešanje. Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba na dnu da vidite trag. Tada je džem gotov. Šerpu sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Još uvek vruć džem sipajte u prethodno sterilisane tegle, zatvorite ih poklopcem i okrenite naopako. Ostavite tako dok se džem skroz ne ohladi. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus