Kisele paprike se mogu pripremati na različite načine, a ovaj u nastavku je jedan od najbržih. Kada vam treba salata uz ručak, ovaj metod kiseljenja je najpouzdaniji. Za 10 minuta imaćete kisele paprike na vašem stolu.
Sastojci:
- 500 g paprika manjih
- 1 litar prokuvane vode
- 60 g šećera
- 50 g soli
- 45 g sirćeta
- 100 ml ulja
- 2 čena belog luka
- peršun, biber u zrnu
Priprema:
Paprike očistite od peteljki i semenki. U šerpu stavite vodu, dodajte so, biber, sirće, ulje, biber u zrnu. Kuvajte dok se šećer i so ne istope pa dodajte paprike. Kuvajte 8 minuta potom paprike izvadite i dodajte im seckan beli luk i peršun. Servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem