Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav. Kada ga probate, stalno ćete praviti samo ovako.
A što se tiče sosa od šampinjona nema potrebe da se trudite previše jer će plavi sir obaviti sav posao.
Sastojci:
- 1 kg mladih krompira
- 2 veća prstohvata brašna
- so i biber
- maslinovo ulje
- 400 g pečuraka
- 250 g plavog sira (ili nekog kačkavalja)
Priprema:
Krompir operite, osušite i isecite na komade željene veličine. Stavite ga u pleh, obložen pek papirom i rasporedite da ne budu jedan na drugom. Pospite krompir brašnom pa izmešajte rukama. Ponovo ga rasporedite. Dodajte so i biber i pospite maslinovim uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Za to vreme pripremite sos od šampinjona. Njih očistite ubrusom, nemojte ih prati. Isecite ih. Propržite na malo maslinovog ulja. U pržene pečurke dodajte kačkavalj na kockice i krčkajte dok se sir ne otopi.
Sos prelijte preko krompirića i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem