Patlidžan nije svima omiljeno povrće, kao što je to slučaj sa tikvicama. Ovo povrće ima jak ukus i miris, ali ako se pripremi kako treba, može da bude izuzetno ukusno. Ako ga nikada do sada niste spremali ovo je najlakši recept, a patlidžan će biti baš sočan. Sve što treba da uradite je da ga ispečete i zatim preko sipajte predivan preliv.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 veza peršuna
- 60 ml ulja
- 4-5 sušenih paradajza
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, pa ga ispržite u gril tiganju. Peršun usitnite u blenderu, a zatim ga začinite po želji i prelijte uljem. Ako želite možete dodati i čen belog luka. Dobro promešajte, pa sipajte preko patlidžana. Ako želite dodajte preko i sušeni paradajz.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus