Patlidžan nije svima omiljeno povrće, kao što je to slučaj sa tikvicama. Ovo povrće ima jak ukus i miris, ali ako se pripremi kako treba, može da bude izuzetno ukusno. Ako ga nikada do sada niste spremali ovo je najlakši recept, a patlidžan će biti baš sočan. Sve što treba da uradite je da ga ispečete i zatim preko sipajte predivan preliv.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 veza peršuna
- 60 ml ulja
- 4-5 sušenih paradajza
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, pa ga ispržite u gril tiganju. Peršun usitnite u blenderu, a zatim ga začinite po želji i prelijte uljem. Ako želite možete dodati i čen belog luka. Dobro promešajte, pa sipajte preko patlidžana. Ako želite dodajte preko i sušeni paradajz.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno