Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURSKA PILEĆA SUPA: Razlikuje se od srpske po dodatku jedne vrste povrća - neće vam biti dovoljan jedan tanjir (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Pileća supa je obavezan deo nedeljnog ručka.

 Recept za tursku pileću supu.png Izvor: Printscreen/Youtube/schnell lecker

Pileća supa je verovatno omiljeno jelo svih. Ali postoji mnogo recepata kako je napraviti. Danas pročitajte jednostavan recept za pileću supu po turskoj metodi kuvanja. Sigurni smo da će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 3 crna luka
  • 2 šargarepe
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • puter kockica
  • 1 zelena paprika
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml vode
  • 100 g rezanaca
  • so, biber

Priprema:

U šerpu sa vodom ubacite batake, 1 luk i 1 šargarepu (isečene na veće komade) i lovorov list pa kuvajte oko pola sata. Nakon toga odlijte vodu u kojoj se kuvalo meso. Meso odvojite od kostiju.

Za to vreme na maslinovom ulju i puteru propržite rendanu šargarepu. Dodajte izgnječen beli luk i 2 crna luka seckana na brkove. Na kraju dodajte i seckanu papriku pa krčkajte 10ak minuta. Nakon toga dodajte 200 ml vode i 2 kašike brašna. Dodajte vodu koju ste malopre procedili iz mesa i malo obične vode. Krčkajte pa umešajte cepkano meso i rezanca. Začinite i nakon 15 min supa je gotova.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti