Krompir je namirnica koju kako god da spremite savršeno je ukusna. Za ovaj jednostavan recept ne treba vam previše truda,a većinu posla obavi rerna, te uspeva i onima koji nisu previše vešti u kuhinji.
Krompir punjen slaninicom, lukom i pavlakom pravi je užitak za sve prave gurmane. Uz ovo jelo neće vam biti potreban nikakav prilog osim možda sveže sezonske salate.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 100 g maslaca
- 200 g slanine
- 1 struk mladog luka
- 150 g kisele pavlake
- so, biber
Priprema:
Prvo uključite rernu na 230 stepeni da se zagreje. Krompir dobro operite, ali mu nemojte ljuštiti koru. Stavite ga celog u rernu da se peče oko sat vremena. Dok je krompir u rerni vi pripremite punjenje. Slaninu isecite na kockice, pa je propržite u tiganju. Kada postane hrskava izvadite je, pa u istom tiganju propržite luk dok ne zastakli. Slaninu i luk pomešajte zajedno sa pavlakom, pa dodajte začine po ukusu. Kada je krompir omekšao izvadite ga, pa ga rasecite pri vrhu tako da napravite "poklopac". Lagano viljuškom malo izgnječite unutrašnjost. Stavite kockicu maslaca, a preko njega pavlaku sa lukom i slaninom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite sve zajedno još nekih 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus