Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Glavna razlika je što se ova čorba služi zajedno sa poširanim jajima - neobično, zar ne? Možete je jesti pre glavnog jela ili kao glavno jelo u ovim letnjim danima.

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • celer
  • 300 ml bujona od povrća
  • so, biber, peršun, šećer, origano
  • maslinovo ulje

Još:

  • 4 jajeta
  • 1 l vode
  • 20 ml sirćeta
  • kašičica soli

Priprema:

Na maslinovom ulju pržite šargarepu. Dodajte luk i pržite još malo na istoj temperaturi. Dodajte celer, so i biber. Stavite poklopac i krčkajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte paradajz koji ste prethodno blanširali, ogulili i pasirali. Dodajte 1 kašičicu šećera. Kuvajte na laganoj vatri. Zatim dodajte bujon od povrća. Začinite origanom, kuvajte 5 minuta na laganoj vatri.

Jaja pripremamo tako što ih razbijemo u 1 litar ključale slane vode u koju dodamo 20 ml sirćeta. Kuvajte 4 minuta na laganoj vatri. Servirajte supu sa 2 poširana jajeta posuta peršunom.

Izvor: Stvar ukusa