Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Glavna razlika je što se ova čorba služi zajedno sa poširanim jajima - neobično, zar ne? Možete je jesti pre glavnog jela ili kao glavno jelo u ovim letnjim danima.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 paprika
- celer
- 300 ml bujona od povrća
- so, biber, peršun, šećer, origano
- maslinovo ulje
Još:
- 4 jajeta
- 1 l vode
- 20 ml sirćeta
- kašičica soli
Priprema:
Na maslinovom ulju pržite šargarepu. Dodajte luk i pržite još malo na istoj temperaturi. Dodajte celer, so i biber. Stavite poklopac i krčkajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte paradajz koji ste prethodno blanširali, ogulili i pasirali. Dodajte 1 kašičicu šećera. Kuvajte na laganoj vatri. Zatim dodajte bujon od povrća. Začinite origanom, kuvajte 5 minuta na laganoj vatri.
Jaja pripremamo tako što ih razbijemo u 1 litar ključale slane vode u koju dodamo 20 ml sirćeta. Kuvajte 4 minuta na laganoj vatri. Servirajte supu sa 2 poširana jajeta posuta peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno