Kečap je popularan sos od paradajza. Crvene je boje i jede se hladan. U današnje vreme se ne mogu zamisliti neka jela bez korišćenja kečapa kao premaza: pica, pomfrit, topli sendviči, kobasice, hamburgeri, viršle, pečena mesa sa roštilja svih vrsta i naravno mnoga druga jela.
Evo kako da napravite domaći kečap, koji kada probate više nikada nećete poželeti kupovni.
Sastojci:
- 4 supene kašike paradajz pirea
- 2 kašike javorovog sirupa ili meda
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 kašičica začina od dimljene paprike
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica luka u prahu
- 6-7 kašika vode
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u secko ili blender i izmešajte. Potom dodajte vodu i mutite još dok smesa ne postane ujednačena. Ukoliko želite da dobijete više kečapa povećajte mere u sastojcima.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus