Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE NA KUPOVNI, EVO KAKO SE PRAVI DOMAĆI KEČAP: Bez aditiva i šećera, za pripremu vam treba 10 minuta (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Spremite domaći kečap i uživajte u bogatom ukusu.

 Recept za domaći kečap.png Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Kečap je popularan sos od paradajza. Crvene je boje i jede se hladan. U današnje vreme se ne mogu zamisliti neka jela bez korišćenja kečapa kao premaza: pica, pomfrit, topli sendviči, kobasice, hamburgeri, viršle, pečena mesa sa roštilja svih vrsta i naravno mnoga druga jela.

Evo kako da napravite domaći kečap, koji kada probate više nikada nećete poželeti kupovni.

Sastojci:

  • 4 supene kašike paradajz pirea
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica začina od dimljene paprike
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 6-7 kašika vode

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u secko ili blender i izmešajte. Potom dodajte vodu i mutite još dok smesa ne postane ujednačena. Ukoliko želite da dobijete više kečapa povećajte mere u sastojcima.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

I šta je tu prirodno? Kupi sirup od javora, kupi začin od paprike,....

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti