Kečap je popularan sos od paradajza. Crvene je boje i jede se hladan. U današnje vreme se ne mogu zamisliti neka jela bez korišćenja kečapa kao premaza: pica, pomfrit, topli sendviči, kobasice, hamburgeri, viršle, pečena mesa sa roštilja svih vrsta i naravno mnoga druga jela.
Evo kako da napravite domaći kečap, koji kada probate više nikada nećete poželeti kupovni.
Sastojci:
- 4 supene kašike paradajz pirea
- 2 kašike javorovog sirupa ili meda
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 kašičica začina od dimljene paprike
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica luka u prahu
- 6-7 kašika vode
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u secko ili blender i izmešajte. Potom dodajte vodu i mutite još dok smesa ne postane ujednačena. Ukoliko želite da dobijete više kečapa povećajte mere u sastojcima.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem