Kečap je popularan sos od paradajza. Crvene je boje i jede se hladan. U današnje vreme se ne mogu zamisliti neka jela bez korišćenja kečapa kao premaza: pica, pomfrit, topli sendviči, kobasice, hamburgeri, viršle, pečena mesa sa roštilja svih vrsta i naravno mnoga druga jela.

Evo kako da napravite domaći kečap, koji kada probate više nikada nećete poželeti kupovni.

Sastojci:

  • 4 supene kašike paradajz pirea
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica začina od dimljene paprike
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 6-7 kašika vode

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u secko ili blender i izmešajte. Potom dodajte vodu i mutite još dok smesa ne postane ujednačena. Ukoliko želite da dobijete više kečapa povećajte mere u sastojcima.

Izvor: Stvar ukusa