Kada su napolju velike vrućine najviše se jedu lagani obroci kao što su testenina i salate. U jednom tiganju napravite jelo koje će vas zasititi, a ne košta puno. Makarone se lako prave, a jednostavan i osvežavajući sos od grčkog jogurta će vas oduševiti.
Pročitajte i kako sami da napravite testeninu.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice slatke dimljene paprike
- 400 g pelata (sitnog)
- 475 ml bujona od povrća
- 200 g makarona
- 180 g tunjevine u ulju
- 125 g grčkog jogurta
- 2 kašike peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte seckani crni i beli luk. Kada se prodinsta dodajte dimljenu papriku, brzo promešajte, pa sipajte pelat. Posolite i pobiberite i pojačajte temperaturu. Dinstajte nekih 3 minuta, pa dodajte bujon. Kada proključa dodajte makarone i kuvajte nekih 10 minuta. Nakon toga poklopite, smanjite temepraturu i kuvajte još 3-4 minuta. Isključite šporet i skinite poklopac. Tunjevinu dobro ocedite, pa je dodajte u prohlađenu testetninu, kao i jogurt. Pospite sitno seckanim peršunom i začinite još malo ako je potrebno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus