Kada su napolju velike vrućine najviše se jedu lagani obroci kao što su testenina i salate. U jednom tiganju napravite jelo koje će vas zasititi, a ne košta puno. Makarone se lako prave, a jednostavan i osvežavajući sos od grčkog jogurta će vas oduševiti. 

Pročitajte i kako sami da napravite testeninu

Sastojci: 

  • 1/2 crnog luka 
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice slatke dimljene paprike 
  • 400 g pelata (sitnog) 
  • 475 ml bujona od povrća 
  • 200 g makarona 
  • 180 g tunjevine u ulju
  • 125 g grčkog jogurta 
  • 2 kašike peršuna 

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte seckani crni i beli luk. Kada se prodinsta dodajte dimljenu papriku, brzo promešajte, pa sipajte pelat. Posolite i pobiberite i pojačajte temperaturu. Dinstajte nekih 3 minuta, pa dodajte bujon. Kada proključa dodajte makarone i kuvajte nekih 10 minuta. Nakon toga poklopite, smanjite temepraturu i kuvajte još 3-4 minuta. Isključite šporet i skinite poklopac. Tunjevinu dobro ocedite, pa je dodajte u prohlađenu testetninu, kao i jogurt. Pospite sitno seckanim peršunom i začinite još malo ako je potrebno. 

Izvor: Stvar ukusa