Punjeni krompir iz rerne je pravo osveženje kada vam fali inspiracije za ručak. Pravi se veoma lako, a tako je dobro. Hrskava slanina i sir koji se razvlači su samo mali deo onoga što sadrži recept koji je pred vama..
Sastojci:
- 350 g čedar sira ili drugog po izboru
- 350 g dimljene pančete ili slanine
- 4 pečena krompira
- peršun, vlašac, so, biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Poređajte krompir u pleh. Prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Stavite u rernu 1 sat. Za to vreme propržite slaninu da postane hrskava. Izvadite krompir iz rerne, pazeći da bude mekan u sredini. Prepolovite krompir. Pažljivo kašičicom izvadite unutrašnjost svakog krompira, čuvajući kožu netaknutom. Dodajte "meso" krompira u tiganj sa slaninom. Umešajte ga. Sitno iseckajte peršun i vlašac. Dodajte u tiganj i sve sjedinite. Potom ubacite rendani sir, promešajte i sklonite sa ringle.
Napunite kore krompira nadevom. Odozgo narendajte malo čedara, pokapajte malo maslinovog ulja i stavite na 12 minuta ili dok ne porumene u rernu.
Izvor: Stvar ukusa
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima