Postoji mnogo načina za pripremu tikvica, kao i mogućnosti da u njima uživate ove sezone. Jedan od njih je i ovaj za punjene čamce sa belim mesom. Lagano jelo, brzo se pravi, a a uz to ćete organizmu podariti i nekoliko preko potrebnih vrsta vitamina i minerala.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 400 g piletine
- začini
- maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice preseći na pola i izdubiti. Na maslinovom ulju izdinstati seckani crni luk, 1 šargarepu, i sitno seckano pileće meso. Pred kraj dodati malo tikvice koju ste izdubili. Kada sve omekša začiniti.
Napuniti tikvice i poredjati u tepsiju. Dodati malo vode i staviti da se peče na 190 stepeni 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus