Do sada ste pripremali krompir na različite načine - ali ovako sigurno niste. Obično punimo krompir u ljusci pa ga zapečemo u rerni, ali sada napunite oljušteni krompir filom od omiljenih sastojaka - oduševiće vas.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 100 g šunke
- 50 g sira
- 100 g kisele pavlake
- 2-3 čena belog luka
- malo peršunovog lista
- malo kačkavalja rendanog
- 3 jaja
- malo ulja
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci ali ne sasvim da se prekuva, skinuti ljusku pa preseći na pola. Izdubiti sredini u jednu činiju. Šunku iseći na kockice, kao i sir. Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list . Ubaciti i kiselu pavlaku i rendan kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu.
Peći na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno