Do sada ste pripremali krompir na različite načine - ali ovako sigurno niste. Obično punimo krompir u ljusci pa ga zapečemo u rerni, ali sada napunite oljušteni krompir filom od omiljenih sastojaka - oduševiće vas.

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 100 g šunke
  • 50 g sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 2-3 čena belog luka
  • malo peršunovog lista
  • malo kačkavalja rendanog
  • 3 jaja
  • malo ulja

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci ali ne sasvim da se prekuva, skinuti ljusku pa preseći na pola. Izdubiti sredini u jednu činiju. Šunku iseći na kockice, kao i sir. Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list . Ubaciti i kiselu pavlaku i rendan kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu.

Peći na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja