Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREMALI STE GA NA RAZNE NAČINE, ALI NIKAD OVAKO: Punjeni krompir bez ljuske pečen u rerni

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Punjeni krompir iz rerne je pravo osveženje kada vam fali inspiracije za ručak.

Punjeni krompir zapečen u rerni.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Do sada ste pripremali krompir na različite načine - ali ovako sigurno niste. Obično punimo krompir u ljusci pa ga zapečemo u rerni, ali sada napunite oljušteni krompir filom od omiljenih sastojaka - oduševiće vas.

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 100 g šunke
  • 50 g sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 2-3 čena belog luka
  • malo peršunovog lista
  • malo kačkavalja rendanog
  • 3 jaja
  • malo ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci ali ne sasvim da se prekuva, skinuti ljusku pa preseći na pola. Izdubiti sredini u jednu činiju. Šunku iseći na kockice, kao i sir. Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list . Ubaciti i kiselu pavlaku i rendan kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu.

Peći na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti