Obrnite recept i umesto belo meso da napunite povrćem, vi napravite pljeskavice od povrća punjene belim meso. Ovo savršeno jelo osvojiće vas na prvi zalogaj, a priprema je nikad lakša. Sjajan je predlog za ručak uz sezonsku salatu, ali možete da servirate i gostima. Povrće birajte po želji, a ovo sto je nabrojanu u tekstu ispod je najbolja kombinacija. 

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 2 srednje tikvice
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • peršun
  • 2 jajeta
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike pavlake
  • 1 čen belog luka

Priprema: 

Piletinu isecite na deblje parčiće po širini, a zatim pokrijte providnom folijom i izlupajte meso.  Posolite, pospite začinskom paprikom i nauljite, pa dobro rukama promešajte. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta. Izrendajte i šargarepu i crni luk, a peršun sitno iseckajte. Pomešajte povrće, ali tikvice prethodno ocedite. Zatim dodajte jaje, brašno i pobiberite. Sipajte ulje u tiganj, zagrejte, sipajte kašiku povrća, malo kašikom spljoštite i oblikujte, a zatim preko stavite belo meso i zatvorite smesom od povrća. Pecite sa obe strane dok ne bude gotovo. Pavlaku i mleveni beli luk pomešajte sa seckanim peršunom i služite preko. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE