Belo meso pečeno u rerni je uvek dobar izbor za vikend ručak. Još ako tome dodate slaninu i sir, pa nema boljeg obroka. Priprema nije nimalo komplikovana, a ukućani će biti oduševljeni ovim specijalitetom.

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 2 paprike
  • 1 crni luk
  • 1 patlidžan
  • 200 g paradajz pirea
  • 200 g dimljene slanine
  • sir
  • prezle za valjanje
  • 2 jajeta
  • biber, so, origano, vlašac
  • maslinovo ulje

Priprema:

Isecite luk, propržite i posolite. Dodajte seckane paprike i patlidžan. Sipajte paradajz pire, biber i origano. Polovinu dobijenog sosa stavite u tepsiju. Dimljenu slaninu pržite 2 minuta na jakoj vatri sa svake strane.

Na sredini pilećih prsa pravimo proreze, punimo ih sirom i dimljenom slaninom. Zatim pileća prsa ponovo uvaljamo u prezle, jaje i prezle. Pržite ih 2 minuta na umerenoj vatri sa svake strane. Punjena pileća prsa stavite u tiganj sa sosom i prelijte preostalim sosom. Dodajte rendani sir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35 minuta. Pospite vlašcem.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE