Belo meso pečeno u rerni je uvek dobar izbor za vikend ručak. Još ako tome dodate slaninu i sir, pa nema boljeg obroka. Priprema nije nimalo komplikovana, a ukućani će biti oduševljeni ovim specijalitetom.
Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 2 paprike
- 1 crni luk
- 1 patlidžan
- 200 g paradajz pirea
- 200 g dimljene slanine
- sir
- prezle za valjanje
- 2 jajeta
- biber, so, origano, vlašac
- maslinovo ulje
Priprema:
Isecite luk, propržite i posolite. Dodajte seckane paprike i patlidžan. Sipajte paradajz pire, biber i origano. Polovinu dobijenog sosa stavite u tepsiju. Dimljenu slaninu pržite 2 minuta na jakoj vatri sa svake strane.
Na sredini pilećih prsa pravimo proreze, punimo ih sirom i dimljenom slaninom. Zatim pileća prsa ponovo uvaljamo u prezle, jaje i prezle. Pržite ih 2 minuta na umerenoj vatri sa svake strane. Punjena pileća prsa stavite u tiganj sa sosom i prelijte preostalim sosom. Dodajte rendani sir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35 minuta. Pospite vlašcem.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom