Pileći uštipci sa rendanim krompirom u paradajz sosu su jelo koje ćete često spremati tokom leta. Uz njih vam ne treba čak ni hleb, samo spremite salatu i uživajte u ručku.
Sastojci:
- 150 - 200 g pilećeg belog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- so, biber, mlevena crvena paprika, beli luk, peršun
- ulje
- 3 - 4 krompira
- 1 šolja sok od paradajza
Priprema:
Piletinu isecite na manje kockice i stavite u jednu dublju posudu. Dodajte rendan crni luk i rendan krompir. Razbijte jaje, dodajte začine. Dobro promešajte. Ulje zagrejte u tiganju pa kašikom vadite uštipke i pržite sa obe strane. Kada sve ispržite vratite uštipke u tiganj zajedno i prelijte paradajz sokom i pospite peršunom. Poklopite i neka se krčka još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem