Pileći uštipci sa rendanim krompirom u paradajz sosu su jelo koje ćete često spremati tokom leta. Uz njih vam ne treba čak ni hleb, samo spremite salatu i uživajte u ručku.

Sastojci:

  • 150 - 200 g pilećeg belog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 jaje
  • so, biber, mlevena crvena paprika, beli luk, peršun
  • ulje
  • 3 - 4 krompira
  • 1 šolja sok od paradajza

Priprema:

Piletinu isecite na manje kockice i stavite u jednu dublju posudu. Dodajte rendan crni luk i rendan krompir. Razbijte jaje, dodajte začine. Dobro promešajte. Ulje zagrejte u tiganju pa kašikom vadite uštipke i pržite sa obe strane. Kada sve ispržite vratite uštipke u tiganj zajedno i prelijte paradajz sokom i pospite peršunom. Poklopite i neka se krčka još 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE