Pileći uštipci sa rendanim krompirom u paradajz sosu su jelo koje ćete često spremati tokom leta. Uz njih vam ne treba čak ni hleb, samo spremite salatu i uživajte u ručku.
Sastojci:
- 150 - 200 g pilećeg belog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- so, biber, mlevena crvena paprika, beli luk, peršun
- ulje
- 3 - 4 krompira
- 1 šolja sok od paradajza
Priprema:
Piletinu isecite na manje kockice i stavite u jednu dublju posudu. Dodajte rendan crni luk i rendan krompir. Razbijte jaje, dodajte začine. Dobro promešajte. Ulje zagrejte u tiganju pa kašikom vadite uštipke i pržite sa obe strane. Kada sve ispržite vratite uštipke u tiganj zajedno i prelijte paradajz sokom i pospite peršunom. Poklopite i neka se krčka još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus