Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURSKA KROMPIR SALATA: Jedan neočekivani sastojak daje joj poseban ukus i aromu - pravićete je stalno

Autor Marija Brčić

Turska krompir salata razlikuje se od naše u jednom neočekivanom sastojku.

 Turska krompir salata Izvor: Shutterstock

Nema te kuće u našoj zemlji u kojoj trpeza može da prođe bez nekog jela sa krompirom. Leti je nezaobilazna krompir salata, koja se savršeno slaže uz meso sa roštilja ili ribu, a ovaj recept za tursku verziju svima omiljenoig priloga je malo drugačiji od naše.

Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu. 

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 kašike sveže nane
  • 1 kašika limunovog soka
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti