Nema te kuće u našoj zemlji u kojoj trpeza može da prođe bez nekog jela sa krompirom. Leti je nezaobilazna krompir salata, koja se savršeno slaže uz meso sa roštilja ili ribu, a ovaj recept za tursku verziju svima omiljenoig priloga je malo drugačiji od naše.
Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg peršuna
- 2 kašike sveže nane
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema:
U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera