Nema te kuće u našoj zemlji u kojoj trpeza može da prođe bez nekog jela sa krompirom. Leti je nezaobilazna krompir salata, koja se savršeno slaže uz meso sa roštilja ili ribu, a ovaj recept za tursku verziju svima omiljenoig priloga je malo drugačiji od naše.

Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu. 

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 kašike sveže nane
  • 1 kašika limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša. Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade. Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte. Služite je skroz hladnu, a ako vam preostne nakon ručka odložite je u frižider do sutradan.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE