Jednostavni obroci su idealni za leto, a takva je ova salata sa piletinom. Tajna je u neobičnom sosu koji se sastoji od crvenog vina, majoneza i kisele pavlake, kao i začina. Super kombinacija sastojaka je čini prosto neodoljivom, a salata je super za leto, zasitiće vas, a brzo se sprema. 

Sastojci:

  • 900 g karabataka 
  • 1 šargarepa
  • 2 lovorova lista 
  • 1 manji crni luk 
  • 1 kašičica karija 
  • 1 kašika paradajz paste 
  • 60 ml crvenog vina 
  • 60 ml bujona 
  • 2 kašike soka od limuna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 200 g majoneza 
  • 150 g kisele pavlake 

Priprema:

Stavite meso da se kuva i dodajte šargarepu i lovorov list. Poklopite i kuvajte 20 minuta. Crni luk iseckajte i propržite na ulju, pa dodajte kari i paradajz pastu. Mešajte i kuvajte 2-3 minuta, a zatim sipajte vino, bujon, limunov sok, so, šećer, biber i dobro promešajte. Kuvajte još par minuta, procedite. U proceđeni sos dodajte majonez i kiselu pavlaku, pa dobro promešajte. Meso iscepkajte i dodajte u sos, promešajte i salata je spremna. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE