Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ISPEČETE SAVRŠENO MESO NA ROŠTILJU: Jednostavan trik od 90 sekundi uz koji ćete postati pravi majstor

Autor Marija Brčić

Uz ovaj jednostavan trik imaćete savršeno ispečno meso sa roštilja.

 Kako se peče meso na roštilju Izvor: Shutterstock

Nema ko ne voli specijalitete i povrće spremljeno na roštilju, ali često se dogodi da meso nije ravnomerno pečeno, što zavisi od toga kako je raspoređen žar.

Ne morate da budete vrhunski stručnjak da biste ispekli savršene odreske ili ćevape, ali se postavlja pitanje kako da poređate meso da bude jednako pečeno, sa svih strana, a da opet ne pregori i što je najvažnije ostane sočno.

Jednostavan trik od 90 sekundi rešiće ovaj problem na najlakši mogući način. Pre stavljanja mesa na rešetku potrebno je da se ona dobro zagreje, a kad se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite kriške hleba i rasporedite ih po celom roštilju.

Možda će vas zanimati

Nakon tačno 90 sekundi ga okrenite i prema stepenu prepečenosti ćete najbolje proceniti na kojim mestima je žar jači, a na kojima slabiji i prema tome poređajte meso.

Deblje komade poput stekova i krmenadli stavite na topliji deo rešetke, pileće meso, ćevape ili ribu stavite na manje zagrejani deo roštilja, a povrće će se sasvim dobro ispeći na najnižoj temperaturi.

Hleb koji ste iskoristili za ovaj mali test nemojte bacati, sjajno se slaže uz roštilj, a možete od njega i da napravite krutone za salatu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti