Svi znaju da belo meso ako se ne pripremi kako treba bude suvo i bezukusno. Postoje različite marinade koje će ga učiniti sočnim, a isto tako možete i da ga ispohujete. Osim sočnosti, bitno je da piletina ima i hrskavu koru, tako kombinuje i savrešnu ukus, ali i izgled.
Mnoge domaćice i početnici u kuhinji ne znaju kako mogu da postignu to, a rešenje je vrlo jednostavno, a i jeftino. Umesto da pravite marinade koje zahtevaju više sastojaka, napravite lakšu verziju koja će pomoći da meso bude i sočno, ali i da ima zlatnu koricu. Sve što vam je potrebno je slana voda.
Za jedan litar tečnosti potrebno vam je oko 50 g soli, a pripremljeno meso ostavite u ovoj marinadi oko pola sata. Nakon toga belo meso obrišite ubrusom, i ispecite ga po želji. Možete da pržite, a možete i u rernu da stavite.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno