Ako tražite jednostavan način da celer duže ostane hrskav i svež, na pravom ste mestu. Celer se može kupiti u supermarketima kao cela biljka, ili kao podrezane stabljike. U svakom slučaju, on ima kratak rok trajanja kada stigne u vaš frižider. Međutim, postoji pametan trik za skladištenje koji može da produži rok trajanja do četiri nedelje.

Postavlja se pitanje koji je najbolji način za čuvanje celera?

Možemo dobiti trag ako pogledamo ambalažu proizvođača u koju su stavili celer nakon što ga uberu. Primetićete da koriste plastičnu ambalažu, ali zanimljiva stvar  je da je plastični omot otvoren na kraju i ima male rupe. To nam govori da proizvođač ne misli da je dobra ideja potpuno obložiti celer u plastiku.

Ali ono čime ga možemo obložiti je aluminijumska folija.

Razlog zašto folija najbolje funkcioniše je taj što folija štiti celer od gasa etilena. Ako imate voće u frižideru, nikada ne bi trebalo da mešate voće i povrće. Zato što voće, kada sazre, ispušta gas etilen, a celer ne voli gas etilen. Zato, najbolji način za čuvanje celera je da ga čvrsto umotate u foliju i odložite u najhladniji deo frižidera, a to je obično fioka za svežu hranu.

Izvor: Stvar ukusa