Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZLATNI SAVETI ZA NAJBOLJU MUSAKU: Saznajte koje je idealno vreme pečenja, temperatura i zašto je bitna količina vode

Autor Sanja Belinić

Ako ste početnik u kuhinji ispratite ove savete i napravićete najbolju musaku.

 Saveti za pečenje musake Izvor: Shutterstock

Tradicionalna musaka pravi se od mlevenog mesa i krompira, a od turske i grčke je razlikuje to što nema patlidžan ili bešamel. Danas postoji više verzija ovog omiljenog jela, pa je tako možete praviti sa pire krompirom, belim mesom, od zelja, tikvica... Ukus dosta zavisi i od preliva, a ovde pročitajte kako da napravite najbolji, a možete da izaberete i koji vam najviše odgovara.

Možda će vas zanimati

Prvo na šta treba da obratite pažnju je posuda, ako je moguće pravite u vatrostalnim ili limenim. Ono što je bitno kod svake pripreme je koliko vode sipate. Kada koristite vatrostalnu posudu najbolje ćete proceniti da li ste sipali dovoljno. Ne sme da bude premalo jer će onda gornji deo biti prepečen, a ako ima previše neće sva ispariti. 

Musaku je najbolje da pečete na temperaturi od 180°C jer je ona idealna. Nije ni previše jaka, a ni slaba, pa će jelo biti savršeno ispečeno. Kao što je kod hleba i peciva bitno da rerna bude zagrejana, kao bi vam svaki put testo uspelo iz prve, tako je bitno i za musaku. 

Obično se peče nekih 35-40 minuta, a onda je prelivate, skidate foliju i ostavljate još nekih 15 minuta. Još jedna bitna stvar je da malo viljuškom probušite foliju kako bi jelo "disalo". 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti