Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PEČE RIBA NA ROŠTILJU: Pomoću jednostavnih trikova neće se raspasti, a ni lepiti za rešetku

Autor Marija Brčić

Uz ove trikove spremićete najukusniju ribu sa roštilja.

 Kako se peče riba na roštilju Izvor: Shutterstock

Meso je po mnogima najukusnije kada se spremi na roštilju, a tako je i sa ribom. Međutim, mnogi izbegavaju da je spremaju na iako su vični sa recimo pljeskavicama i ćevapima. Da biste pripremili uskusnu ribu sa roštilja dovoljno je da znate nekoliko trikova kako da vam se ne zalepi za rešetku ili ne raspadne prilikom termičke obrade.

U nastavku pročitajte tri greške koje treba izbegavati ako želite fino pripremljenu ribu s roštilja.

Nište dobro očistili roštilj

Nakon svake upotrebe roštilja trebalo bi da ga pustite da se ohladi do kraja, a potom da ga temeljno očistite. U suprotnom na rešetkama će ostati komadi zagorele hrane koja može promeniti ukus ribe, a takođe vam i praviti problem prilikom termičke obrade i okretanja. Važno je i da rešetke budu dobro ugrejane pre nego što na njih stavite ribu.

Možda će vas zanimati

Niste dobro osušili ribu

Najbolje je ispeći svežu ribu na roštilju, ali na užarenu rešetku možete staviti i prethodno smrznute plodove. Pre termičke obrade važno je dobro odlediti ribu i odstraniti sav višak vode s njene površine. U tome vam može pomoći i papirni ubrus kojim ćete utapkati površinu ribe pre nego što je stavite na pečenje.

Niste dobro odabrali ribu

Roštilj voli masniju ribu s čvršćim mesom poput tune, brancina i orade koje nisu osetljive na veliku toplotu i okretanje. Takođe na ovaj način odlično možete pripremiti i pastrmku. Delikatniju ribu bolje je da zamotate u aluminijsku foliju sa začinskim biljem i tako je ispečete. Znaćete da je riba gotova kada se njeno meso odvaja od kostiju.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti