Sastojci:

  • 1 l ulja za prženje
  • 4 velika jajeta
  • 1 kg mlevene svinjetine
  • 240 g brašna
  • 4 velika jaja, umućena
  • 950 g prezli
Napravite sos za uz jaja:

Po želji pomešajte 60 ml kečapa, 2 kašike braon šećera i 2 kašičice senfa i servirajte uz ovako pripremljena jaja.

Recept za škotska jaja:

Kako biste napravili jaja na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni C. Zagrejte ulje u fritezi na 190 stepeni C. Stavite jaja u lonac i prelijte vodom. Pustite da provri. Poklopite, sklonite sa vatre i ostavite jaja u vrućoj vodi 10 do 12 minuta. Izvadite iz tople vode, ohladite i oljuštite.

Od mlevenogmesa napravite pljeskavicu da okružite svako jaje i oblikujete loptu. Veoma lagano pobrašnite spoljni sloj mesa pa premažite umućenim jajetom. Uvaljajte u hlebne mrvice da se ravnomerno pokriju.

U vrelom ulju ispržite pripremljena jaja dok ne porumene, pazeći da je svaka strana dobro pečena. Nakon toga pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Presecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i uskršnje ruže od jaja i rotkvica.

Pročitajte kako se pravi vekna od mesa sa jajima

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Šaranje jaja lakom za nokte Izvor: Šaranje jaja lakom za nokte

StvarUkusa