Sastojci:

  • 950 ml pilećeg bujona
  • 1 1/2 kašika kukuruznog škroba
  • so i biber po ukusu
  • 3 jajeta, razmućena
  • 80 g kukuruza
  • 60 g mladog luka isečenog, plus još za ukras
Trik za rabijanje jaja!

Većina ljudi rabija jaja tako što ih kucne o ivicu činije. Međutim, na taj način puca i tanka membrana oko žumanca i belanca, pa se i ljuska pomeša sa jajetom. Najbolje je da razbijete jaje o radnu površinu, i zatim razdvojite pukotinu palčevima. Tako neće biti ljuskica.

Recept za čorbicu sa jajima:

Za ovu čorbu prvo umutite 60 ml pilećeg bujona sa kukuruznim skrobom, dok smesa ne postane glatka. Ostavite na stranu. Ostatak bujona, so i biber stavite u šerpu na srednju vatru da provri. Polako umutite mešavinu kukuruznog skroba.

Povećajte toplotu na najjače i pustite da proključa. Kuvajte 1 minut, a zatim smanjite vatru na srednju. Kašikom polako mešajte čorbu kružnim pokretima, istovremeno ubacujući razmućena jaja. Umešajte kukuruz i mldi luk i kuvajte još 1 minut. Servirajte, ukrašeno mladim lukom po želji. Možda ćete želeti da napravite i gustu pileću čorba sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi gusta krompir čorba sa slaninicom

BONUS VIDEO

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa