Sastojci:
- 500 g telećeg mesa, isečenog na kockice
- 2 glavice luka, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
- 1 praziluk, očišćen i sitno iseckan
- 200 ml grčkog jogurta
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- biber, po ukusu
- 100 ml ulja
- 2 kašike mekog brašna
- 1 peršun, seckani
Recept za domaću teleću čorbu sa povrćem:
Kako biste napravili teleću čorbu zagrejte ulje i pržite teletinu 5 minuta na jakoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte šargarepu, praziluk i luk, pa pržite oko 10 minuta da povrće omekša. Kada meso porumeni, sipajte postepeno mlaku vodu da pokrije meso i povrće do vrha šerpe, dodajte mešavinu suvih začina ili posolite, smanjite vatru na srednju i ostavite da se lagano kuva oko sat vremena. Skinite dodatnu masnoću koja se stvara oko ivica lonca.
U šoljici pomešajte brašno i kutlaču supe, dobro promešajte da se mrvice razbiju dok ne dobijete glatku smesu. Kada su meso i povrće skuvani, a čorba se smanjila za ⅓ tečnosti, umešajte mešavinu brašna i odmah sklonite sa vatre. Dobro promešajte i ohladite oko 10 minuta.
Dodajte jogurt i biber. Pre nego što skinete sa vatre, dodajte seckani peršun. Pokrijte i ostavite da se malo ohladi. Servirajte sa kašikom jogurta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sarma čorbu, isti ukus a brže se sprema!
Pročitajte kako se pravi čorba od krompira i belog pasulja
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda