Sastojci:

  • 1 pakovanje špageta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, presečen na pola
  • 77 g slanine
  • 1 pileći file, isečen na trake ili kockice
  • 2 jajeta
  • 100 g kačkavalja, sitno narendanog, plus dodatno za serviranje
  • 1 kašika putera
Zašto je korisno jesti piletinu?

Piletina je bogata proteinima, te je korisna za zdravlje kostiju. Bogata je belančevinama, a sadrži i kolin- hranljivu supstancu koja pomaže kognitivnim funkcijama, kao i vitamin B12. Povećava nivo gvožđa u organizmu.

Recept za pastu karbonara sa piletinom:

Kako biste napravili ovu pastu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite beli luk i slaninu, dok ne postanu hrskavi, a zatim dodajte pileće pileće meso i kratko pržite. Izvadite čen belog luka i bacite ga. Umutite jaja sa sirom i malo crnog bibera.

Dodajte par kašika vode od kuvanja testenine u tiganj zajedno sa puterom, pa ocedite testeninu i dodajte i nju. Sipajte smesu od jaja, skinite tiganj sa vatre i promešajte tako da se jaje obari na pari od testenine. Podelite između četiri inije i po želji dodajte još sira. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.

Pročitajte i kako se pravi viralna turska pasta sa najboljim sosom

BONUS VIDEO

Pikantna pasta sa piletinom Izvor: Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa